Saftiga Kanelbullar

2013-09-22 ∞ 13:27:00
 
Jag har ätit många bullar i mina dar, nästan för många. Tyvärr har majoriteten av dessa bullar varit sådär torra och tråkiga som bullar lätt blir. Men här har jag alltså hittat ett recept som ger goda och framförallt saftiga bullar! De håller sig saftiga också, så det är inga problem att frysa in och sedan tina upp dem igen.
 
½ paket jäst
50 g smör
3 dl mjölk
½ dl strösocker
1 krm salt
8 dl vetemjöl
 
100 g smör
3-4 tsk kanel
1 dl strösocker
 
ägg
pärlsocker
 
Smula jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull eller i micron, tillsätt sedan mjölken och värm tills det är fingervarmt. Häll lite över jästen och rör tills jästen är upplöst. Tillsätt resten av vätskan, socker, salt och vetemjöl, arbeta ihop det till en smidig deg. När degen inte längre fastnar i bunken är den klar för att jäsa i 30 minuter, övertäckt och dragfritt.
 
Under tiden degen jäser passar du på att göra fyllningen! Blanda smör, kanel och socker så att det blir bredbart. Ta sedan upp degen och knåda den smidig med lite mjöl. Kavla därefter ut degen så att den blir ca 30x40 cm stor och bred på fyllningen. Rulla sedan ihop degen från ena långsidan och skär rullen i bitar som är ungefär två cm tjocka, lägg sedan bitarna på bakplåtspapper eller i bullformar. Låt jäsa i 20 minuter under bakduk.
 
Pensla bullarna med ett uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen på 250 grader i 8 minuter och låt sedan svalna på ett bakgaller.
 

Kommentarer

Jag besvarar kommentarer i bloggen, så se till att komma tillbaka!
Är tyvärr inte intresserad av reklam, tävlingar, länkbyten etc.

Ditt namn:
Kom ihåg mig!

Din e-postadress: (frivilligt och visas ej)

URL/Din bloggadress:

Kommentar:

Trackback